Барометр Законопроект про мобілізацію: у Раді планують напрацювати компромісний варіант

Законопроект про мобілізацію: у Раді планують напрацювати компромісний варіант

Просмотров: 447
2 Січня 2024, 17:09

Законопроект про мобілізацію, який вніс до Верховної Ради Кабінету міністрів, не буде проголосований в оригінальному вигляді. Парламентарії планують розпочати роботу щодо напрацювання компромісного варіанту проекту закону. Про це в ефірі телемарафону заявила народний депутат, заступник голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Про це повідомляє УНН .

“Ми вже розуміємо, що в оригінальному вигляді законопроект про мобілізацію не виноситиметься на голосування. Я думаю, це буде комітетська версія. Є профільний Комітет з питань безпеки та оборони. І цього тижня робоча група працюватиме над компромісним варіантом законопроекту про мобілізацію, який би дозволив його проголосувати у сесійній залі”,  – сказала Кравчук.

Вона додала, що законопроект викликає певні побоювання щодо корупційних норм, а також те, що його було розкритиковано Уповноваженим з прав людини.

Крім того, Кравчук зазначила, що люди мають відчувати справедливий підхід до мобілізації, а також бійці, які зараз на фронті, мають розуміти, коли їх змінять.

“Але мають прийти підготовлені, навчені люди”, – зазначила нардеп.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет міністрів України направив до Верховної Ради законопроект №10378, який регулює питання мобілізації, рекрутингу та проходження військової служби. Ця законодавча ініціатива передбачає низку обмежень та санкцій щодо військовозобов’язаних громадян України, які ухиляються від мобілізації.

Як заявив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк, законопроект про мобілізацію, який вніс до Верховної Ради Кабінету міністрів, не буде проголосований у такому вигляді, як пропонує уряд. Проект закону виноситиметься на голосування Верховної Ради лише після обговорення та внесення змін.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]