Барометр У Миколаївській області спіймали вандала, який осквернив могили загиблих військових

У Миколаївській області спіймали вандала, який осквернив могили загиблих військових

Просмотров: 640
29 Грудня 2023, 14:35

На Миколаївщині затримали вандала, який пошкодив понад 80 надгробків, у тому числі й загиблих військових.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Повідомлення про те, що у с. Великоолександрівка Казанківського товариства на місцевому цвинтарі невідомі розбили надгробні плити надійшло до поліції 26 грудня.

На місці події поліцейські зафіксували пошкоджені пам’ятники та розбиті надгробні плити на 83 місцях поховань, у тому числі й на могилах військовослужбовців, які загинули, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України від збройної агресії РФ.

– У ході проведених розшукових та слідчих заходів оперативники встановили 23-річного зловмисника. Причетним до скоєння злочину виявився мешканець цього ж села. За словами парубка, напередодні ввечері він посварився з дівчиною, перебував у стані сп’яніння, і пізно вночі пішов на цвинтар до могили товариша. Там у нього стався раптовий напад агресії, під час якого він і пошкодив надгробки» , – повідомив керівник Баштанського райуправління поліції Іван Хохлов.

Слідчі відділення поліції №1 Баштанського районного управління за погодженням із прокуратурою повідомили чоловіка про підозру за скоєння злочину, передбаченого ч. 3 ст. 297 КК України «Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого за хуліганськими мотивами». Санкція статті передбачає висновок до семи років.

В даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Продовжуються слідчі дії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]