Барометр Розстріл українських полонених під Роботино: стало відомо з якої бригади бійці

Розстріл українських полонених під Роботино: стало відомо з якої бригади бійці

Просмотров: 586
28 Грудня 2023, 17:24

Російські окупанти розстріляли українських військовополонених під Роботино у Запорізькій області. Вони були військовими 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ.

Про це повідомляє  Командування десантно-штурмових військ Збройних сил України.“Невстановлені особи з числа військовослужбовців ЗС РФ або інших військових формувань держави-агресора, діючи навмисне, порушуючи закони та звичаї війни, перебуваючи на лінії бойового зіткнення в одному з районів Запорізької області, порушуючи ст. 3 Женевської конвенції про поводження з військовополоненими1. .1949 р., а також інших норм міжнародного гуманітарного права навмисне вбили людей, захищених в умовах збройного конфлікту”, – йдеться у повідомленні.

За даними Десантно-штурмових військ,  троє розстріляних військовослужбовців є бійцями 82-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗС України.  Вони вибули з ладу внаслідок попадання в полон після отримання поранень та контузій різних ступенів важкості.

“Це кримінальне правопорушення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань, матеріали справи будуть передані до Міжнародного кримінального суду. Рано чи пізно військові злочинці з Російської Федерації відповідатимуть за свої звірства перед міжнародним кримінальним трибуналом”, – заявили в командуванні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]