Барометр НАЗК включило до спонсорів війни китайську компанію, яка продала квадроцикли армії рф

НАЗК включило до спонсорів війни китайську компанію, яка продала квадроцикли армії рф

Просмотров: 399
28 Грудня 2023, 15:34

Китайську компанію Shandong Odes додали до переліку міжнародних спонсорів війни за постачання армії рф квадроциклів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Національне агентство з питань запобігання корупції.

“Міноборони рф закупило китайські всюдиходи виробництва компанії Shandong Odes Industry Co., Ltd для потреб своєї армії. Крім того, ця китайська компанія продовжує активно постачати й інші автомобілі до рф і платити сотні тисяч доларів до бюджету агресора”, – йдеться в заяві.

Зазначається, що це стало причиною для внесенням НАЗК провідного виробника мотовсюдиходів Shandong Odes Industry Co., Ltd, (Aodes) до переліку міжнародних спонсорів війни.

Що відомо про компанію

Компанія має штаб-квартиру в Шаньдуні (КНР). Бренд Aodes також зареєстрований у США і включає повний спектр виробництва, обслуговування та реалізації мотовсюдиходів з командами дослідження і розробки з США, Європи та Китаю.

У Росію Shandong Odes поставляє свою продукцію з 2021 року. А офіційним дистриб’ютором Aodes на території РФ є ТОВ “Меркурій-ДВ”. Тільки за 2022 рік вона сплатила податків до бюджету агресора на понад 797 тисяч доларів.

Російське представництво Aodes складається з понад 60 дилерських центрів, які продають і обслуговують квадроцикли, мотовсюдиходи і гольфкари власного виробництва.

Компанія постачає товари для Міноборони рф

Aodes продовжує бути активним учасником імпортно-експортних операцій з державою-терористом. Зокрема, у період з 24 лютого 2022 року по 31 липня 2023 року було імпортовано товарів на понад 16 млн доларів. Серед товарів були квадроцикли, запчастини для їх ремонту та обслуговування, надувні човни.

У березні та квітні 2023 року компанією було відправлено до росії 137 автомобілів Desertcross на понад 1,5 млн доларів. Основним покупцем виступала російська автоспортивна компанія “Формула 7″/”Формула Д”. А з жовтня 2022 року по серпень 2023 року китайська Shandong Odes експортувала запчастини до квадроциклів і всюдиходів на загальну суму понад 19 млн доларів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]