Барометр Війна стане ще важчою: CNBC про бойові дії у 2024 році

Війна стане ще важчою: CNBC про бойові дії у 2024 році

Просмотров: 364
26 Грудня 2023, 14:37

У 2024 році прорив на лінії фронту та контрнаступ з боку ЗСУ є малоймовірними.

Про це повідомляє американське видання CNBC, пише Фокус.

Контрнаступ ЗСУ у 2023 році ніс великі сподівання, які не виправдалися. У 2024 році перспектива прориву малоймовірна, кажуть аналітики, із якими поспілкувалися журналісти. Інтенсивні бої на лінії фронту продовжаться. РФ зосередиться на консолідації території, яку вона вже захопила, особливо на Сході України. Багато чого для України залежить від Сполучених Штатів.

Генерал-лейтенант, колишній заступник командувача Європейського командування ЗС США Стівен Твітті каже, що війна — це непевна справа.

«Росія може виграти війну, або українці можуть виграти війну. І, якщо ви дійсно замислитеся над цим, то що було досягнуто цього року? Дуже мало було досягнуто Росією, і можна сказати те ж саме про українців», — сказав Стівен Твітті.

Він додає, що зараз ситуація схожа на глухий кут, не виключено, що конфлікт буде заморожено. На користь ЗС РФ війна може піти, якщо Україна не отримає необхідної допомоги й техніки. Усі погляди зараз зосереджені на Штати, де скоро пройдуть президентські вибори.

«Якщо вибори в США відбудуться не на користь України, у поєднанні з тим фактом, що ЄС насправді не наближається до плану — його виробництво боєприпасів настільки далеке від того, яким воно мало бути, щоб дати Україні надію вижити й надію на перемогу — це не дуже веселий прогноз на 2024 рік», — заявив аналітик із питань оборони Королівського інституту обʼєднаних служб Сем Кренні-Еванс.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]