Барометр Естонія готова повернути в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Естонія готова повернути в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Просмотров: 367
23 Грудня 2023, 17:20

Міністерство оборони України хоче замінити військових, які втомилися від битв, закликаючи до повернення військовослужбовців, які виїхали з країни після повного вторгнення Росії в Україну. Естонія, куди з березня 2022 року прибула значна кількість біженців, неодноразово висловлювала зацікавленість у підписанні угоди з Україною щодо репатріації відповідних біженців.

Естонія готова повернути в Україну чоловіків мобілізаційного віку

Про це пише естонське ЗМІ news.err.ee.

Президент Володимир Зеленський каже, що потрібно до 500 000 людей у ​​військо, тому вони також шукають українців, які виїхали до інших країн після початку повномасштабного вторгнення до Росії.

Німеччина вже заявила, що вони не підтримуватимуть Україну в цьому. Тим часом Естонія готова та хоче передати біженців.

«Якщо це необхідно Україні, Естонія зможе знайти та повернути цю людину в Україну», – сказала міністр внутрішніх справ Лора Ланемет (SDE).

«Ми знаємо по суті, де ці люди і що вони роблять. Багато хто – більшість із них працює, вони проживають в Естонії».

Хоча офіційних запитів від Києва не надходило, саме міністерство внутрішніх справ Естонії неодноразово зверталося до українського посла та міністра внутрішніх справ, щоб повідомляти про біженців у країні.

Протягом наступних кількох днів Leanemets повинен подати письмову пропозицію, щоб укласти угоду між двома країнами. Наразі екстрадиція іноземних громадян додому можлива лише у випадках кримінального переслідування.

Військовий експерт, депутат Ігор Таро (EESTI 200) вважає, що він не розуміє, чому в Україні не шукають людей, які покинули країну.

«Не те, щоб Україна – невелика країна, – сказав він. – Є ще десятки мільйонів мешканців, і більшість із них в Україні. Більшість із них більше не перебувають за кордоном. Великий потік біженців, яких ми бачили рано чи пізно, повернулися назад. І у будь-якому разі, навіть коли ці біженці пішли за кордон, тоді було дуже мало чоловіків».

Понад 7000 чоловіків мобілізаційного віку з України подали заявку на тимчасовий захист в Естонії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]