Барометр На кордоні зростають черги вантажівок, – ДПСУ

На кордоні зростають черги вантажівок, – ДПСУ

Просмотров: 316
22 Грудня 2023, 12:34

Станом на ранок у п’ятницю черги вантажівок на кордонах України із суднами знову зросли – до 5900 фур. 

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону 22 грудня.

За його даними, традиційно найбільше вантажівок у чергах на кордоні з Польщею – близько 3900 у чотирьох пунктах пропуску, з них понад 1700 – у Ягодині.

“Певний рух, звичайно, йде по всіх цих чотирьох напрямках, але він у рази менший, ніж це було до початку блокування”, – заявив Демченко.

Спікер ДПСУ навів приклад, що у пункті пропуску Ягодин – Дорогуськ за добу перетнули кордон близько 170 вантажівок в обидві сторони, “з яких лише десь 30 у напрямку Польщі, решта у напрямку України”.

На пропускних пунктах на кордоні України з Угорщиною та Словаччиною рух вантажного транспорту не блокується.

“Були дні, коли рух був утруднений. Йдеться про направлення пункту пропуску Ужгород, що на кордоні зі Словаччиною. Але наразі інші напрямки, окрім цих чотирьох на кордоні з Польщею, функціонують нормально, рух іде повноцінний”, – наголосив спікер.

Однак він зазначив, що на цих пунктах перетину є черги, тому що через дії польських перевізників “водії обирають для себе інші напрямки, де вони могли б перетнути скоріше кордон”.

“У чергах на пункті пропуску Ужгород, на ранок, перебуває майже 400 вантажних транспортних засобів. Понад 700 вантажівок маємо у напрямку пункту пропуску Тиса на кордоні з Угорщиною. Останнім часом виросли черги і на румунському кордоні, на напрямі пункту пропуску Порубне. Станом на ранок, у чергах перебувають 900 вантажних транспортних засобів, які чекають на перетин кордону. Рух іде, але, звичайно, черги є”, – резюмував Демченко.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]