Барометр Орбан спробував виправдатись, чому на зустрічі з путіним не назвав агресію рф війною

Орбан спробував виправдатись, чому на зустрічі з путіним не назвав агресію рф війною

Просмотров: 416
21 Грудня 2023, 15:21

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що назвав на зустрічі з російським диктатором володимиром путіним війну проти України “спеціальною” операцією тому що росія начебто не оголошувала війну.

Джерело: Орбан на щорічній пресконференції в Будапешті, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Bloomberg

Пряма мова: “Це воєнна операція”. Між двома країнами не було оголошення війни. Коли росія оголосить війну, тоді буде війна. Ми повинні бути щасливі, що немає оголошення війни, тому що тоді в рф була б загальна мобілізація. Я нікому цього не бажаю”.

Деталі: За словами угорського прем’єра, він “буде радий” використати слово “війна” наступного разу, коли зустрінеться з путіним, і “в нього буде в цьому потреба”, інформує Telex.

Водночас Орбан заявив, що найближчим часом не планує проводити двосторонню зустріч з президентом рф.

Довідково. У сучасному міжнародному праві не існує такої правової дії як оголошення війни. Практика “оголошення війни” справді існувала до першої половини 20 сторіччя, але після Другої світової війни не застосовується, а міжнародне право передбачає, що війною (міжнародним збройним конфліктом) могуть бути також ті конфлікти, у яких якась зі сторін заперечує свою участь. Заява Орбана, таким чином, є неправдивою.

Що було раніше:

  • У жовтні президент рф владімір путін провів переговори у китайській столиці Пекіні з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.
  • Під час зустрічі Орбан назвав розв’язану росією війну проти України “воєнною операцією”.
  • Орбан регулярно відзначається антиукраїнськими заявами у дусі російської пропаганди. Зокрема, він казав, що історична можливість приєднання України до НАТО втрачена і необхідно забути про вступ Києва до Альянсу.
  • Також він заявляв, що через війну в Україні не зрозуміло, якою є її територія і населення, а також сказав, що ЄС перед “серйозними розмовами про вступ” України має провести стратегічний аналіз того, як це вплине на союз. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]