Барометр Україна хоче мобілізувати чоловіків, які знаходяться за кордоном, – Умєров

Україна хоче мобілізувати чоловіків, які знаходяться за кордоном, – Умєров

Просмотров: 420
21 Грудня 2023, 13:27

Українці призовного віку, які мешкають за межами країни, отримають запрошення з’явитися на призовні пункти ЗСУ. Якщо не прийдуть – на них чекають санкції.

Про це міністр оборони Рустем Умєров сказав в інтерв’ю німецьким ЗМІ Welt TV та Bild.

За його словами, українців призовного віку, які перебувають за кордоном, запросять з’явитися до призовних пунктів ЗСУ.

“Всі українські чоловіки призовного віку від 25 до 60 років повинні отримати запрошення з’явитися в пункти комплектування Збройних Сил України. Ми хочемо справедливості для всіх, бо це стосується нашої власної країни. Ми надішлемо їм запрошення”, – цитують ЗМІН слова Умєрова.

Міністр дав зрозуміти, що на тих, хто не виконає це прохання, очікують санкції. Втім, які саме, поки невідомо. “Ми все ще обговорюємо, що буде, якщо вони не з’являться добровільно”, – сказав він.

Умєров додав, що мобілізовані мають заздалегідь розуміти, яке саме навчання вони пройдуть та яке оснащення отримають, а також де служитимуть та коли будуть демобілізовані.

Bild пише, що від початку повномасштабного вторгнення до Німеччини з України прибули 221 571 чоловік призовного віку. Зараз в Німеччині перебувають 189 484 таких українців. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]