Барометр США виділять Україні 150 млн доларів на цифрову трансформацію

США виділять Україні 150 млн доларів на цифрову трансформацію

Просмотров: 198
19 Грудня 2023, 17:32

США виділять 150 млн доларів протягом п’яти років на подальшу цифрову трансформацію України.

Про це заявила посол США в Україні Бріджіт Брінк під час виступу на Diia Summit у вівторок, 19 грудня.

«Я хочу оголосити про нову главу у партнерстві США та України в цифровій трансформації – інвестицію у 150 млн доларів США протягом п’яти років для програми цифрової трансформації», – сказала вона.

За словами посла, ці кошти виділяються на розвиток вже докладених зусиль для створення цифрової інфраструктури та оцифрування процесів розвитку малого ф середнього бізнесу та бізнес-середовища в Україні.

Цифровізація вже допомагає Україні звільнитися від минулого з його неефективним керуванням. На переконання Брінк, «це – новий чіткий приклад для непрозорих країн, що прогрес можливий».

«Дія» і «Прозоро» – наріжні камені української цифрової трансформації – були розроблені за підтримки USAID. Ці надійні цифрові рішення не тільки сприяли значній економії коштів, але й забезпечили прозорість та підзвітність, докорінно змінивши спосіб взаємодії уряду зі своїми громадянами. Проте роботи попереду ще чимало. Ми повинні продовжувати докладати зусиля для посилення цифровізації та прозорості не тільки для українців, а й для партнерів та інвесторів, які хотіли б інвестувати у ваше майбутнє», – підсумувала посол.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]