Барометр Потрібно відкинути навіть думку, що можна обійтися без мобілізації, – Буданов

Потрібно відкинути навіть думку, що можна обійтися без мобілізації, – Буданов

Просмотров: 316
17 Грудня 2023, 19:37

Рекрутинг у Збройні сили України (ЗСУ), яке минулого місяця розпочало Міністерство оборони, не забезпечить потреби у поповненні лав української армії, переконаний начальник Головного управління розвідки Міноборони (ГУР) Кирило Буданов.

Потрібно відкинути навіть думку, що можна обійтися без мобілізації, - Буданов

“Для розуміння: сукупно Сили оборони України зараз – назву трохи умовну кількість, щоб ми не підійшли до держтаємниці, – один мільйон сто тисяч. Жодний рекрутинг такі обсяги покрити не може. Винятково мобілізація. Потрібно відкидати навіть думки, що від мобілізації можна відійти. Не можна”, – наводить його слова державне агентство “Укрінформ” у неділю, 17 грудня.

Буданов також зазначив, що всі, хто “хотів або був готовий воювати”, стали до лав ЗСУ у перші півроку після початку повномасштабного вторгнення РФ. Тепер гостро постало питання мотивації людей під час мобілізації.

“На жаль, відповіді хорошої тут не буде. Якщо не знайти для них мотивацію, то скільки б людей – примусово, не примусово, або згідно з якимись нормами законодавства ми б не загнали, – їхній коефіцієнт корисної дії буде майже нульовим. Що в принципі і відбувається останнім часом, це теж потрібно визнавати відверто, – підкреслив керівник ГУР.

Він додав, що зараз у Силах оборони “платять хороші гроші”, але матеріальний фактор тепер “точно вже не перший” для людей, щоб йти до армії.

“Тут потрібен і правильний соціальний діалог, і правильне обґрунтування, але просто словами це вже не вирішити”, – вважає Буданов.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]