Барометр Кібератака на «Київстар», ймовірно, була наймасштабнішою атакою хакерів з початку війни

Кібератака на «Київстар», ймовірно, була наймасштабнішою атакою хакерів з початку війни

Просмотров: 258
16 Грудня 2023, 17:24

Нещодавня кібератака на “Київстар”, ймовірно, була однією з найбільших підривних кібератак на українські мережі з початку повномасштабної війни.

Кібератака на «Київстар», ймовірно, була наймасштабнішою атакою хакерів з початку війни

Про це повідомляє розвідка Британії.Як пише розвідка, 12 грудня, найбільший оператор мобільного зв’язку в Україні, “Київстар”, зазнав кібератаки. Ефект від витівки хакерів тривав не менше двох діб, вплинувши на мобільні послуги та послуги передачі даних компанії. Зокрема, кібератака залишила користувачів мобільного оператора сигналу та можливості користуватися інтернетом. У той же час компанія запевняє, що ніяких особистих даних під час атаки не було зламано.

Також кібератака порушила роботу сирен повітряної тривоги та деяких банків, банкоматів, а також терміналів торгових точок. Тим часом Monobank зазнав DDoS-атаки, яка призвела до порушення доступу до веб-сайту банку.

“Оскільки державні ресурси та екстрені служби України постраждали, цей інцидент, ймовірно, є однією з наймасштабніших підривних кібератак на українські мережі з початку повномасштабного”, – підсумовує розвідка.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]