Барометр Глава Херсонської ОВА розповів про повернення з окупації ще п’ятьох дітей

Глава Херсонської ОВА розповів про повернення з окупації ще п’ятьох дітей

Просмотров: 275
14 Грудня 2023, 15:44

У Херсонській області вдалося повернути ще кількох дітей, яких російські загарбники утримували на тимчасово окупованих територіях. Деякі їх повернули разом із батьками.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Херсонської обласної військової адміністрації (ОВА) Олександра Прокудіна.

Чиновник уточнив, що двоє дітей з цієї групи мають сім’ю, і їх вдалося вивезти на підконтрольну Україні територію разом з батьками.

“Ще троє – діти з категорії, які опинилися у складних життєвих обставинах”, – розповів керівник адміністрації регіону.

В ОВА зазначили, що наразі всі вони знаходяться у безпечному місці, їм надається необхідна допомога.

Прокудін висловив вдячність усім структурам та організаціям, які допомагають повертати громадян із ворожої окупації на вільну територію України.

“Зокрема організації Save Ukraine, органам опіки та піклування, службам у справах дітей області”, – йдеться у повідомленні.

Депортація українських дітей російськими окупантами
Нагадаємо, з початку широкомасштабного вторгнення в Україну Росія постійно депортує українських дітей на окуповані території, а також вивозить їх до Білорусі або віддалених районів РФ.

Українська сторона проводить роботи щодо повернення своїх громадян з окупації. Так, нещодавно з’явилися подробиці повернення чотирьох викрадених загарбниками дітей із Росії в Україну.

Додамо, що за даними Центру національного спротиву, окупаційні “адміністрації” на тимчасово захоплених територіях України отримали вказівку підготувати нові списки дітей, які не мають піклування. Таким чином, Москва хоче провести чергову хвилю депортації.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]