Барометр В Іспанії заарештували розкішну віллу одеського екс-військкома

В Іспанії заарештували розкішну віллу одеського екс-військкома

Просмотров: 432
14 Грудня 2023, 14:50

Державне бюро розслідувань спільно з поліцією Іспанії провело обшуки на об’єктах нерухомості колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова, його вілла та офіс у місті Марбелья провінції Малага заарештовано.

Про це  повідомляє  прес-служба ДБР. 

У відомстві зазначили, що під час розслідування кримінального провадження за фактами незаконного збагачення Борисова встановлено, що він придбав два об’єкти нерухомості в місті Марбелья провінції Малага Королівства Іспанія.

Зокрема, у грудні 2022 року було придбано будинок вартістю понад 4 млн. євро, загальною площею 857 кв. м на земельній ділянці 1530 кв. м. Ця нерухомість значиться за матір’ю Борисова.

Також у лютому 2023 року він придбав разом зі своєю дружиною офісне приміщення вартістю понад 500 тис. євро загальною площею 223,9 кв. м.

ГБР направило до іспанських колег відповідний запит про міжнародну правову допомогу.

“Вчора, 13 грудня, на підставі цього документа, поліцією Іспанії за участю працівників Головного слідчого управління ДБР проведено обшуки на зазначеній віллі та в офісному приміщенні. Вилучено документи, що засвідчують право володіння та розпорядження вищевказаним майном членами сім’ї військкома”, – йдеться у повідомленні.

На підставі зібраних доказів та запиту ГБР компетентним органом Іспанії накладено арешт на це майно. 

У ГБР зазначили, що під час досудового розслідування зібрано величезний власний масив доказової бази, проте для повноцінного та неупередженого розслідування вивчали й повідомлення ЗМІ.

“Також буде досліджено матеріали НАЗК, яке виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського військкома більш ніж на 188 млн грн”, – додали у відомстві.

Весною 2023 року з’явилася інформація про те, що родина голови Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова придбала нерухомість в Іспанії під час повномасштабного вторгнення РФ до України. Вартість вілли, зареєстрованої на матір фігуранта, становить понад 3 млн. євро. Крім того, у дружини військкома з’явилося офісне приміщення за кордоном, також сім’я купила новий Mercedes Gelendvagen.

ГБР затримало Борисова у липні, суд помістив його під варту. Того ж місяця підозрюваного було звільнено з військової служби. 

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]