Барометр У Первомайську виконком погодив підвищення тарифів на воду

У Первомайську виконком погодив підвищення тарифів на воду

Просмотров: 565
9 Грудня 2023, 16:03

Вчора, 8 грудня, на засіданні виконкому Первомайської міськради було розглянуте підвищення тарифів на послуги, які надає КП «Первомайське управління водопровідно-каналізаційного господарства».

Про це повідомили в виконкомі, передає Інше ТВ.

Під час обговорення даного питання міський голова Первомайська Олег Демченко зауважив, що тариф на водопостачання та водовідведення останній раз був ухвалений у 2020 році. З того часу відбулося дуже багато змін. Зокрема, було підвищено тариф на електроенергію майже в три рази (з 3 до 8 гривень), а для КП «Первомайське управління водопровідно-каналізаційного господарства» це питома вага витрат – більше 60% йде на оплату послуг з електропостачання та оплату праці робітників. Також потрібно постійно підтримувати запаси реагентів, здійснювати ремонти та ліквідовувати аварійні пориви.

Працівниками КП «Первомайське управління водопровідно-каналізаційного господарства» для членів виконавчого комітету була підготовлена порівняльна таблиця з тарифами по громадам. В свою чергу міський голова Олег Демченко зазначив, що під час свого візиту до Києва на «Український муніципальний форум» він спілкувався з представниками Баштанської громади. Вони йому повідомили, що у них тариф на воду складає близько 93 гривень. Втім, не потрібно порівнювати різні громади по тарифікації, адже у кожній свої особливості та можливості роботи.

У Первомайську на Миколаївщині виконком погодив підвищення тарифів на воду 1

Під час розгляду цього питання не оминули увагою значну заборгованість населення перед водоканалом. Станом на 1 листопада 2023 року вона складала більше 9 млн.грн. Тому члени виконавчого комітету звернулись до адміністрації КП «Первомайське управління водопровідно-каналізаційного господарства» з проханням налагодити роботу з відшкодуванням боргів та боржниками. Тому що при затверджені вже нового тарифу борги серед населення будуть зростати, якщо в цьому напрямку не здійснювати ніяких дій.

Після тривалого обговорення більшість з членів виконавчого комітету підтримали встановлення нового тарифу. А саме:

– на послуги з централізованого водопостачання для населення, бюджетних установ та організацій, інших споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водопостачання — 42,50 грн за 1 кубічний метр, з ПДВ (було 27,3 грн./л);

– на послуги з централізованого водовідведення для населення, бюджетних установ та організацій, інших споживачів, які не є суб’єктами господарювання у сфері централізованого водовідведення — 25,70 грн за 1 кубічний метр, з ПДВ (було 20,25 грн./л).

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]