Барометр ТОП-чиновника, який намагався завербувати мера Очакова на бік рф, віддали під суд

ТОП-чиновника, який намагався завербувати мера Очакова на бік рф, віддали під суд

Просмотров: 425
8 Грудня 2023, 16:33

Начальника одного із відділів Очаківської міської ради віддали під суд. Він вів підривну діяльність та намагався завербувати мера Очакова.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

55-річний житель міста Очакова розпочав свою підривну діяльність проти України ще у грудні 2018 року. Він добровільно погодився виконувати завдання представника «міністерства держбезпеки ДНР». Через агента він надав інформацію про розташування розвідувального корабля Великобританії в акваторії Чорного моря.

З початку повномасштабного вторгнення він продовжив виконувати завдання ворога. Зловмисник повідомляв у рф про наслідки ракетно-артилерійських обстрілів територією Очаківської міської територіальної громади.

У січні поточного року він отримав нове завдання щодо вербування Очаківського міського голови. Потрібно забезпечити його лояльне ставлення та підтримку дій росії, аж до «здавання міста».

Зловмисник, перебуваючи у приміщенні Очаківської міської ради, повідомив міського голови про те, що з ним мають намір поспілкуватися представники росії. Того ж дня у «Telegram» він прозвітував своєму куратору про проміжні результати вербування.

Мер Очакова повідомив СБУ про протиправні дії свого підлеглого. Усі подальші дії проводились у рамках негласних слідчих (розшукових) дій та контррозвідувальних заходів.

Крім того, під час санкціонованого судом обшуку у фігуранта вилучено 7,62-мм самозарядного карабіну.

Зловмисник перебуває під вартою.

Йому загрожує позбавлення волі строком на п’ятнадцять років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]