Барометр Кабмін заборонив вільний в’їзд до прикордонної смуги

Кабмін заборонив вільний в’їзд до прикордонної смуги

Просмотров: 458
7 Грудня 2023, 15:20

Кабінет міністрів ухвалив зміни до постанови «Про прикордонний режим», які регулюють підстави перебування в прикордонних смугах.

Про це заявив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук 7 грудня.

За його словами, зміни внесли на виконання закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту державного кордону України» від 24 лютого 2023 року.

«Установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний вʼїзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій», – йдеться в повідомленні.

Рішення також визначає порядок видачі дозволів на вʼїзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск до прикордонної смуги.

Згідно з постановою «Про прикордонний режим», прикордонний режим діє на смузі завширшки 5 кілометрів від лінії державного кордону.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]