Барометр Потужний шторм на Одещині: п’ятеро людей загинули, 15 отримали травми

Потужний шторм на Одещині: п’ятеро людей загинули, 15 отримали травми

Просмотров: 326
29 Листопада 2023, 16:40

Внаслідок потужного шторму, що вирував на Одещині майже дві доби, п’ятеро людей загинули, 15 отримали травми.

Про це на брифінгу розповів заступник начальника ГУ ДСНС Одеської області з реагування на надзвичайні ситуації Олександра Крицького.

– Три людини загинули від переохолодження, життя двох обірвалося через падіння дерев, ще п’ятнадцять людей постраждали від шторму.Вони зазнали травм від падіння дерев або отримали переохолодження.Усі померлі – бездомні,– повідомив заступник начальника ДСНС.

У ДСНС зазначили, що люди проігнорували рекомендації синоптиків, це й призвело до таких плачевних результатів.

– Громадяни проігнорували запобіжні заходи, про які ми попереджали.На жаль, на дорогах виявилося багато машин, що застрягли, і пробки.Дорога від Старокозачого до Білгород-Дністровського займала 10 годин.Нам надійшло повідомлення, що на трасі біля Петродолінського в негоду застрягли 93 особи.Ми приїхали на допомогу, у першому автобусі було 50 пасажирів, у другому – 93. На момент нашого прибуття 40 людей вдалося вивезти, всіх, хто залишився, ми евакуювали.Часу знадобилося для цього все майже доба.Наразі в автобусах на дорогах нікого немає,– зазначив Крицький.

Крім того, щоб ліквідувати наслідки негоди, були залучені всі сили та назвіть військові.

– Загалом у регіоні від нас працювала 491 одиниця техніки, 1973 особи особового складу рятували людей.Брали участь усі – Прикордонна служба, Національна гвардія, ДСНС, Оперативне командування “Південь” також надали техніку та людей.Крім того, нам дуже допомагали волонтери – майже на всіх дорогах області вони евакуювали людей, викопували машини, а також приймали у себе людей: кожен будинок біля доріг приймав замерзлих, – наголосивзаступник начальника ДСНС.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]