Барометр В енергосистемі України зафіксовано дефіцит електроенергії

В енергосистемі України зафіксовано дефіцит електроенергії

Просмотров: 248
29 Листопада 2023, 15:35

Нині в енергосистемі України склалася важка ситуація – фіксується дефіцит світла. Українців просять економити, як мінімум, виключаючи непотрібні прилади із мережі.

Про це повідомляє  Укренерго .

“З 13:00 в енергосистемі зафіксовано дефіцит електроенергії. Причина дефіциту – стрімке зростання споживання через важкі погодні умови та одночасне включення до мережі тисяч споживачів з постраждалих від негоди регіонів”, – йдеться у повідомленні.

Ситуацію ускладнює, за словами енергетиків, і те, що електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб задовольнити потреби споживачів.

“Сонячні електростанції майже не працюють через хмарність у всіх регіонах, а на теплових електростанціях деякі блоки ще знаходяться в ремонті. В енергосистемі зараз склалася важка ситуація”, – констатують в Укренерго.

Українців просять заощаджувати світло протягом дня до 18:00. При цьому, як зазначають енергетики, економне споживання не означає, що потрібно вимкнути все в будинку та сидіти у темряві.

“Досить вимкнути світло там, де воно в цей момент не потрібне і уважно поставитися до того, як ви користуєтеся потужними електроприладами: залишити працювати тільки найнеобхідніше, а всі нетермінові справи перенести на вечір і вночі після 18:00”, – просять у компанії .

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]