Барометр Україна не отримала зброї для великого наступу. Партнери не виконали обіцянку

Україна не отримала зброї для великого наступу. Партнери не виконали обіцянку

Просмотров: 303
28 Листопада 2023, 18:19

Президент Чехії Петр Павел заявив, що західні партнери не виконали обіцянку щодо забезпечення озброєннями наступу України.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті Corriere della Sera.

За його словами, західних постачань військової техніки недостатньо, щоб Україна могла продовжувати операцію високої інтенсивності.

“Ми не виконали своїх обіцянок забезпечити українців артилерійськими боєприпасами, підготовка до F-16 йде не так швидко, як хотілося б”, – сказав Павел.

Він зазначив, що після постачання ракет Storm Shadow і SCALP від ​​Великої Британії та Франції Україна розраховувала отримати німецькі TAURUS, але Берлін відмовився постачати їх.

“Чесно кажучи, я думаю, що не всі вірили, що Україна зможе витримати тиск: готовність деяких країн надати краще обладнання з часом зросла, дивлячись на рішучість і сміливість українців. З нашого досвіду ми знаємо, що єдина мова, яку розуміє Росія, — це мова сили. Також необхідно буде, очевидно, вийти на таку стадію, на якій можна буде дискутувати з Москвою, але це має відбуватися в рамках міжнародних правил та законів, а не на умовах, нав’язаних Путіним”, – заявив чеський лідер.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]