Барометр Шторм на Чорному морі вплинув на темп бойових дій на фронті, – ISW

Шторм на Чорному морі вплинув на темп бойових дій на фронті, – ISW

Просмотров: 671
28 Листопада 2023, 07:53

Циклон у Чорному морі та на півдні України завдав шкоди інфраструктурі у багатьох районах прибережної південної росії та окупованої Україною та впливає на темп військових дій вздовж лінії фронту в Україні, але, зокрема, не припинив військової діяльності повністю.

Про це повідомляє  Інститут вивчення війни (ISW).

Російські джерела опублікували зображення та кадри впливу циклону на цивільну та транспортну інфраструктуру у прибережних районах Краснодарського краю, включаючи Сочі, Анапу, Геленджик, Новоросійськ та Таупс.

Українські та російські джерела зазначили, що прибережні райони окупованого Криму, окупованої Херсонської області та більшої частини Одеської області сильно постраждали від сильного снігу та сильного вітру, внаслідок чого значна частина населення залишилася без електрики.

Зокрема, ВМС України та Південне оперативне командування України повідомили, що небезпечна погода у Чорному морі змусила Росію повернути всі свої військово-морські кораблі та ракетоносці до пунктів базування.

Відомий російський військовий блогер попередив, що загроза мін у Чорному морі зросте як для військових, так і для цивільних судів найближчими днями, оскільки шторм розірвав сітки бонів і розсіяв мінні поля, які спричинили дрейф по всьому північно-західному Чорному морю.

Декілька джерел повідомили, що шторм пошкодив залізничні лінії у прибережних районах, що може мати матеріально-технічні наслідки для російських військ в окупованому Криму та на півдні України.

Незважаючи на складні погодні умови, як російські, так і українські сили продовжують наземні атаки по всій території України, хоч і дещо повільніше через сніг і, як наслідок, погану видимість.

Російські військові блогери зазначили, що сильний сніг та вітер погіршили видимість та ускладнили аеророзвідку та артилерійське коригування на Херсонському напрямку, але зазначили, що українські сили скористалися умовами недостатньої видимості для закріплення позицій на східному (лівому) березі Дніпра.

Представник Таврійського угруповання військ України полковник Олександр Штупун повідомив, що російські війська на Таврійському напрямку (від Авдіївки до західної частини Запорізької області) скоротили використання артилерії у півтора рази та використання безпілотників у шість разів через погоду, але наголосив, що російські війська продовжують посилювати на Авдіївському напрямі.

Складні зимові умови змусять обидві сторони покладатися на наземні атаки під керівництвом піхоти за відсутності можливостей повітряної розвідки та артилерійської корекції.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]