Барометр Житель Первомайська знайшов у дворі труп лисиці, хворої на сказ

Житель Первомайська знайшов у дворі труп лисиці, хворої на сказ

Просмотров: 372
24 Листопада 2023, 13:53

Мешканець міста, що проживає на вулиці Лізи Чайкіної, звернувся до міської ради із заявою про виявлення трупу лисиці у себе на подвір’ї.

Про це йшлося під час засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при міській раді.

Спеціалістами було здійснено відбір патологічного матеріалу для вірусологічного дослідження на сказ. Також проведено дезінфекцію місця відбору, а рештки лисиці знищено шляхом спалення. Тваринам, що утримуються в домогосподарстві проведено щеплення.

Після проведення необхідних аналізів, у відібраному матеріалі було виявлено вірус сказу. По даному питанню комісія одноголосно вирішила оголосити неблагополучною ситуацію щодо сказу тварин та встановити карантинні обмеження на території м. Первомайськ.

Зазначається, що основним джерелом інфекції є хворі на сказ дикі тварини, в основному лисиці. Особливістю сказу природного типу є формування зон стійкого неблагополуччя. Такі зони розміщені, як правило, в місцевостях з підвищеною щільністю поселення лисиць. Тому мешканцям Первомайської громади варто бути пильними та при виявленні хворих тварин чи тварин з неадекватною поведінкою повідомляти про це спеціалістів і ветеринарів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]