Барометр Санду: гібридні атаки РФ на Молдову не демонструють ознак припинення

Санду: гібридні атаки РФ на Молдову не демонструють ознак припинення

Просмотров: 191
21 Листопада 2023, 17:10

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що гібридні атаки РФ не припиняються.

Вона очікує, що з наближенням Молдови до членства в ЄС вони лише посилюватимуться.

«Без цієї боротьби України, ми знаємо, що наша країна стала б наступною у переліку окупаційних цілей РФ і не останньою. Гібридні атаки РФ на Молдову не демонструють ознак припинення. Це показує, що ближче ми є до майбутнього членства в ЄС, то сильнішими ці атаки будуть. Останні були під час наших місцевих виборів. Росіяни вдалися до брудної роботи. Вони намагалися підкупом забезпечити голоси для проведення своїх кандидатів. Я рада повідомити, що наші інституції порушили їхні плани», – сказала вона під час спільного з головою Євроради Шарлем Мішелем та президентом України Володимиром Зеленським брифінгом у Києві.

Санду каже, що Молдова є своєрідним полігоном – «якщо Росії вдасться це тут, значить вона це спробує повторити деінде у Європі».

«Саме тому вступ до ЄС для України і Молдови є важливим, це консолідує наш демократичний прогрес, підкреслити відданість континенту солідарності і безпеці, це дасть меседж про спротив тій тоталітарній сил, яка хоче повернути свою владу», – додала вона.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]