Барометр Фінляндія закриває частину пунктів пропуску на кордоні з рф

Фінляндія закриває частину пунктів пропуску на кордоні з рф

Просмотров: 442
16 Листопада 2023, 16:25

Уряд Фінляндії вирішив закрити деякі пункти пропуску на кордоні з Росією в ніч проти суботи, 18 листопада, через зростаючий потік шукачів притулку.

Як пише “Європейська правда”, про це заявив прем’єр-міністр Фінляндії Петтері Орпо на урядовій пресконференції, повідомляє Yle.

Пункти пропуску, які будуть закриті з 00:00 18 листопада, це прикордонні станції Іматра, Ніірала, Нуйямаа та Ваалімаа. Обмеження діютимуть до 18 лютого 2024 року.

“Це не гостра надзвичайна ситуація, а організована операція. Робота російських прикордонних органів змінилася і вони стали пускати людей без належних документів через кордон”, – сказав Орпо.

За словами глави МВС Марі Рантанен, Фінляндія повинна була відреагувати на зростаючу кількість прохачів притулку.

“Це рішення ухвалено на підставі висновків та інформації від прикордонників та інших відомств. Є явні ознаки того, що влада іноземної держави зіграла свою роль у прибутті (людей), які незаконно перетнули кордон”, – зазначила вона.

Водночас заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на північних пунктах перетину кордону Вартіус і Салла, які разом із пунктами Куусамо та Рая-Йоосеппі залишаться відкритими.

Нагадаємо, цього тижня фінська міністерка внутрішніх справ Марі Рантанен заявила, що уряд готує відповідь на зростаючий потік шукачів притулку через кордон із Росією.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]