Барометр Події у владі Южноукраїнська: Кравченко не зможе керувати містом

Події у владі Южноукраїнська: Кравченко не зможе керувати містом

Просмотров: 11835
12 Листопада 2023, 23:18

Події на політичному олімпі в Южноукраїнську минулого тижня наробили галасу не тільки в Миколаївській області, але і в Україні. Все ж таки наше місто є супутником Атомної електростанції, стратегічного об’єкту.

Що буде в місті і чого очікувати мешканцям розказав заступник міського голови Южноукраїнська Сергій Горностай, який став свідком незаконної реєстрації Дениса Кравченко в селі Коблево.

За словами Сергія Горностая, після проведення реєстрації Дениса Краченко в державному реєстрі юридичних осіб як керівника Южноукраїнської міської ради та виконавчого комітету, ситуація в місті не зміниться.

Але все по порядку. Хочу розпочати з інтерв’ю Дениса Кравченко, в якому він наговорив багато недостовірної інформації та ввів в оману мешканців Южноукраїнська та депутатів.

Перша брехня: Кравченко заявив, що його реєстрацію блокували в Южноукраїнську, тиснули на реєстратора, і той відмовляв.

Насправді: До державного реєстратора ЦНАП м.Южноукраінська звернень (в тому числі усних) та документів щодо реєстрації керівником Кравченка Дениса не надходило. Відповідно і відмови у проведенні реєстраційних дій не надавались.

Та навіть як щоб Денис Кравченко і звернувся до місцевого ЦНАПу, то йому б відмовили, оскільки згідно з ч.9 ст.6 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» державний реєстратор не має права проводити реєстраційні дії щодо субʼєкта державної реєстрації, з яким державний реєстратор перебуває у трудових відносинах. У такому разі державна реєстрація проводиться іншим державним реєстратором.

Друга брехня: Денис Кравченко заявив, що в Коблевському ЦНАПі був із своїм адвокатом.

Насправді: На відео, яке я знімав в Коблево, з Кравченко був Андрєєв Денис Миколайович. Він не являється адвокатом.

Це депутат Миколаївської обласної ради від забороненої партії «ОПЗЖ».

В період правління Януковича у 2011 році він був заступником прокурора Миколаївської області. У 2014 році, після революції гідності його було люстровано та звільнено з органів прокуратури.

У 2020 році Денис Андрєєв став депутатом облради від ОПЗЖ. І навіть після початку повномасштабної війни він не прибрав символіку та прапори партії ОПЗЖ зі своєї сторінку у фейсбуці.

Я зі своїми колегами стали свідками як Денис Андрєєв на авто «Volkswagen» під’їхав до ЦНАПу с. Коблево та зайшов до реєстратора Морозова С.А. з папкою синього кольору. Віддав йому документи та вийшов.

Через декілька годин Кравченко разом з Андрєєвим забігли у ЦНАП. Після чого вже зайшов туди я та почав знімати на відео. Папка синього кольору вже була в руках Кравченко.

Я вже звик до того, що Денис Кравченко співпрацює з депутатами ОПЗЖ в Южноукраїнську, але поява обласного депутата від ОПЗЖ Андрєєва мене здивувала.

Тут питання моралі та патріотизму, тим паче, що Денис Кравченко одягнений у військову форму, хоч і знаходиться далеко від фронту.

Як таке можливо, Денис?

Третя брехня: Кравченко сказав, що йому в Коблево було ближче. Який реєстратор прийняв, до того й приїхали, попередньо записавшись.

Насправді: Денис Кравченко поїхав до того реєстратора, з яким була домовленість, що він здійснить реєстрацію. І на мою думку, питання з реєстратором вирішив Денис Андрєєв.

Державний реєстратор Коблевської сільської ради Морозов Сергій Анатолійович вніс зміни в ЕДРЮФОП в порушення Закону “Про державну реєстрацію”.

Четверта брехня: Кравченко заявив, що печатка Южноукраїнської міської ради була втрачена або викрадена. Коли ми зверталися у виконком, щоб зареєструвати рішення більшості депутатів, там відмовилися ставити печатку. Казали, що її немає. Відмовляли неодноразово.

Насправді: печатка Южноукраїнської міської ради зберігалась в сейфі разом з журналом реєстрації рішень міської ради. Цей факт було підтверджено слідчим поліції, який склав Акт про наявність печатки та журналу.
Печатка ставиться на рішення ради. Проте зібрання депутатів у ПК «Енергетик» 5 вересня 2023 року не було законною сесією, тому і легалізувати його не можливо.

ПРАВДА: Денис Кравченко вперше заявив правду, зізнавшись у тому, що «ми зробили печатку і зареєструвалися».

Підтверджую: депутат Кравченко не збрехав, сказавши, що він зі спільниками виготовив печатку та наклав відтиск на рішення ради, якого на справді не існує.

П’ята брехні: на питання «чим нова печатка відрізняється від тої, що була? Кравченко відповів: «Не знаю. Мабуть нічим».

Насправді: печатки відрізняються суттєво, і не тільки кольором, а тим, що одна з них справжня, а інша підроблена. Але для Дениса Кравченко між ними різниці немає.

Шоста брехня: Кравченко заявив, що зараз перебуває у військовій частині, робимо документацію на моє відрядження на посаду секретаря Южноукраїнської міської ради. Є норма закону про статус депутатів місцевих рад, якщо депутат обраний на посаду в міську раду, і при цьому є військовослужбовцем, то він відряджається наказом командира із залишенням на службі. Тобто залишаюся військовим, тільки виконую обов’язки секретаря ради.

Насправді: Денис Кравченко не може бути відряджений командиром частини на посаду секретаря Южноукраїнської міської ради з наступних причин:

  1. Відповідно до п. 151 Указу Президента «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України», прикомандирування депутатів, які є військовослужбовцями, оформлюється наказами Міністра оборони України на підставі офіційно оприлюднених результатів виборів народних депутатів України або на підставі рішення Верховної Ради Автономної Республіки Крим чи відповідної місцевої ради про обрання їх на виборну посаду.
  2. Денис Кравченко не може зайняти посаду секретаря Южноукраїнської міської ради, оскільки вона не є вакантною. На сьогоднішній день цю посаду займає Акуленко Олександр Анатолійович.
  3. Навіть якщо Кравченко під страхом смерті залякає начальника відділу кадрової роботи виконкому, вона не зможе звільнити Олександра Акуленко, оскільки той перебуває на лікарняному.
  4. Навіть якщо Олександр Акуленко завтра вийде з лікарняного, його також не зможуть звільнити, оскільки в так званому псевдо-рішенні прописано звільнення 5 вересня 2023 року, яке виконати буде неможливо.

Таким чином, якщо командир військової частини, в якій перебуває військовослужбовець Денис Кравченко, видасть наказ в порушення п. 151 Указу Президента «Про Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України», він підпадає під кримінальну відповідальність. Отже, наказ може видати лише Міністерство оборони України.

Виходячи з вище викладеного, Денис Кравченко завдяки недолугому державному реєстратору створив юридичну колізію, з якої самостійно вийти не зможе.

Кожна людина розуміє, що таке Кодекс Законів про Працю. Спершу людина влаштовується на роботу, а вже потім реєструється у відповідних органах як керівник. Денис за допомогою депутата ОПЗЖ та реєстратора зробив навпаки.

Южноукраїнська міська рада та виконавчий комітет це юридичні установи, в яких є штатна структура. Так от, в цій структурі такого прізвища як Денис Кравченко не існує. Тому він фізично не може бути керівником виконкому. А той факт, що він значиться в реєстрі як керівник, на роботу структури ніяким чином не вплине.

Якщо завтра, 13 листопада 2023 року, Денис Кравченко зайде в Южноукраїнську міську раду з відрядженням командира військової частини, буде викликана поліція та ДБР.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]