Барометр Мешканка Первомайська перейшла за посиланням про виплату та втратила 145 тисяч

Мешканка Первомайська перейшла за посиланням про виплату та втратила 145 тисяч

Просмотров: 450
11 Листопада 2023, 18:20

У Первомайській громаді мешканка намагалася онлайн оформити соцдопомогу, а втратила 145 тисяч гривень – тепер поліцейські встановлюють шахраїв.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

10 листопада, до Первомайського районного відділу поліції звернулася 56-річна мешканка громади із повідомленням про те, що стала жертвою шахраїв.

За словами жінки, на сторінці однієї із соцмереж вона побачила оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла по посиланню. Головною умовою отримання грошової допомоги була необхідність вказати свої персональні дані, зокрема дані банківської картки. Виконавши всі умови, за деякий час жінка виявила, що з її рахунку було знято 145 тисяч гривень.

За вказаним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає позбавлення волі до 12 років.

«Поліція вкотре нагадує: якщо ви, заповнюючи заявку, дійшли до розділу, де вас просять ввести дані банківської картки – зупиніться та вийдіть із цієї веб-сторінки, навіть якщо вона нагадуватиме відомий сайт банку чи іншої установи. Це так званий фішинг – вебресурс, який виманює реквізити платіжних карток під виглядом надання неіснуючих послуг», – сказано в повідомленні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]