Барометр У МОН відреагували на заяви Фаріон про російськомовних військових

У МОН відреагували на заяви Фаріон про російськомовних військових

Просмотров: 469
9 Листопада 2023, 18:07

У Міносвіти відреагували на заяви мовознавця та професора НУ “Львівська політехніка” Фаріон щодо російськомовних військовослужбовців. У міністерстві кажуть, що підтримують вимоги студентів не співпрацювати з людьми, які не шанують військових.

Про це  повідомляє  “Суспільне”.

Зазначається, що вищі навчальні заклади мають не лише передавати знання, а й формувати повагу до таких цінностей, як гідність людини та повага до військовослужбовців. Тому МОН повністю підтримує позицію, проте питання про звільнення викладачів виші вирішують самостійно.

Також у Міносвіти повідомили, що університети самостійно відповідають за те, щоб їхні працівники були “не лише кваліфікованими фахівцями, а й людьми високих ціннісних орієнтирів та моральних переконань”.

Тим часом у центрі комунікацій навчального закладу  зазначили , що не несуть відповідальності за висловлювання працівників чи студентів, які були зроблені за межами університету.

Нещодавно мовознавець Ірина Фаріон заявила, що не може назвати українцями захисників, які розмовляють російською. На її думку, мовне питання важливіше і такі українці “ганьблять ЗСУ”. Військові відреагували на таку позицію екс-нардепа та наголосили, що ніхто не має права ображати захисниць та захисників, а на діяльність Ірини Фаріон мають звернути увагу правоохоронні органи.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]