Барометр На українсько-польському кордоні заблоковано 20 тис. транспортних засобів

На українсько-польському кордоні заблоковано 20 тис. транспортних засобів

Просмотров: 297
9 Листопада 2023, 17:56

З обох сторін українсько-польського кордону залишаються заблокованими понад 20 тис. транспортних засобів (ТЗ).

Про це повідомило Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури.

“Віцепрем’єр-міністр із відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков обговорив із міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком блокування кордону польськими протестувальниками. Зараз заблокованими з обох сторін є понад 20 тисяч транспортних засобів. Зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання”, – зазначено в повідомленні.

У Мінвідновлення наголосили, що готові допомогти польським колегам вирішити ситуацію з блокуванням кордону, надати всі відповідні роз’яснення та провести зустрічі за потреби.

Як повідомила Держприкордонслужба, станом на ранок 9 листопада на українсько-польському кордоні в напрямку трьох пунктів пропуску “Ягодин-Дорогуськ”, “Краківець-Корчова”, “Рава-Руська – Гребенне” на перетин кордону з Польщі в Україну чекають 1700 вантажних транспортних засобів.

Як повідомлялося, польські перевізники за участю 200 осіб і в присутності 100 тягачів планували провести одноденний страйк на трьох пунктах пропуску на українсько-польському кордоні 3 листопада. Однак дату початку блокади руху вантажного транспорту було перенесено на 6 листопада. Рух вантажного транспорту ускладнено в напрямку трьох пунктів пропуску на українсько-польському кордоні – “Ягодин – Дорогуськ”, “Краківець – Корчова”, “Рава-Руська – Гребенне”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]