Барометр Внаслідок удару по базі росіян у Скадовську вбито кілька офіцерів вищого рангу: з’явилися подробиці

Внаслідок удару по базі росіян у Скадовську вбито кілька офіцерів вищого рангу: з’явилися подробиці

Просмотров: 408
9 Листопада 2023, 15:31

Внаслідок удару по базі російських військ у готелі “Лотос” в Скадовську Херсонської області в четвер, 9 листопада, загинуло кілька високопоставлених офіцерів РФ.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Як повідомляє кореспондент видання Марк Крутов, удар по базі росіян було здійснено з HIMARS. У результаті зруйновано другий поверх будівлі готелю. За свідченнями як російських, так і українських джерел, вбито кількох високопоставлених російських офіцерів.

Окрім цього, з’явилася геолокація бази.

1/2 GEOLOCATION OF THE UKRAINIAN HIMARS STRIKE ON SKADOVSK IN THE OCCUPIED KHERSON OBLAST. DESTROYED IS A SECOND FLOOR OF THE 2 FLOOR BRICK BUILDING. 46.112865, 32.914884. SEVERAL HIGH RANKED RUSSIAN OFFICERS ARE KILLED, ACCORDING TO BOTH RUSSIAN AND UKRAINIAN SOURCES. PIC.TWITTER.COM/L6RZMMWOBW

— MARK KRUTOV (@KROMARK) NOVEMBER 9, 2023

Контекст
У тимчасово окупованому Скадовську Херсонської області прогриміли вибухи. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомляє про “приліт” по базі російських військ у готелі “Лотос”.

Про це він написав у Telegram вранці 9 листопада.

Андрющенко зазначив, що влучання сталося близько 9:30 ранку.

За повідомленнями місцевих каналів, “приліт” був поблизу готелю “Лотос”, де розквартировані російські офіцери. Повідомляється, що ЗСУ “вдарили двома ракетами”, причому російська протиповітряна оборона нібито збила одну з них, а “ще одна пролетіла в невідомому напрямку”.

Наслідки влучання росіяни коментують як “погано і дуже погано”.

У мережі публікують фото зі зруйнованою будівлею та російською військовою поліцією.

Речник УДА-“Південь” Сергій Братчук уточнює, що місце влучання – будівля, розташована трохи далі від “Лотоса”. Це приміщення колишнього колгоспу “Радянська Україна”на розі вулиць Гагаріна та Портової.

“Все заблоковано, і близько не пускають. Вже відомо про мінімум 15 поранених та п’ять “хороших русских”, що ніколи не повернуться додому”, – переказує Братчук.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]