Барометр Фаріон висловилася про військових, які говорять російською: в Раді просять СБУ перевірити її заяви

Фаріон висловилася про військових, які говорять російською: в Раді просять СБУ перевірити її заяви

Просмотров: 269
7 Листопада 2023, 16:53

Заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Єгор Чернєв звернувся до СБУ з проханням перевірити заяву мовознавиці та колишньої народної депутатки Ірини Фаріон про військових ЗСУ.

Про це нардеп повідомив у Facebook.

Нещодавно Фаріон заявила, що «не може назвати українцями» військових, які не говорять українською мовою. Її закиди викликали хвилю обурення у суспільстві та серед військових.

Нардеп вважає, що у такий спосіб Фаріон фактично прирівняла українських захисників до російських загарбників.

«На моє переконання, ця особа вже довгий час цілеспрямовано та системно працює на розкол суспільства та розпалювання ворожнечі між українцями. Особливо підозрілою для мене є така діяльність у контексті радянського минулого Ірини Фаріон», – написав нардеп.

Він закликав Службу безпеки України перевірити слова Фаріон щодо скоєння кримінального злочину та припинити будь-яку підривну діяльність у тилу.

«Прошу вважати це офіційним депутатським зверненням», – наголосив заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки.

На нову скандальну заяву Фаріон відреагували й деякі військові – зокрема, екскомандир полку «Азов», заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади Максим Жорін. У своєму Telegram-каналі він вперше опублікував допис російською мовою, спеціально звертаючись до Ірини Фаріон.

«Никто тебе не давал права открывать рот в сторону бойцов “Азова”, Третьей штурмовой или любого другого подразделения украинской армии. Поэтому просто иди ты на**й», – йдеться у дописі.

Вже українською Жорін закликав поліцію звернути увагу на провокаційні заяви Фаріон, яка, на його думку, «розколює українське суспільство за ФСБшними методичками».

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]