Барометр Події в Дагестані показують втрату авторитарного контролю в регіонах рф

Події в Дагестані показують втрату авторитарного контролю в регіонах рф

Просмотров: 181
1 Листопада 2023, 08:14

З огляду на події в Дагестані та реакції глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова свідчить про те, що російських чиновників, швидше за все, турбує послаблення контролю на периферії Росії.

Джерело: Інституту вивчення війни (ISW)

Деталі: Аналітики зазначають, що реакція глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова на антисемітські заворушення 29 жовтня в Республіці Дагестан свідчить про те, що російські чиновники можуть бути все більше стурбовані послабленням авторитарного контролю в регіонах на периферії Російської Федерації.

Кадиров відреагував на заворушення в Дагестані, підтримавши звинувачення президента Росії Володимира Путіна в тому, що Захід організував таку ситуацію з метою дестабілізації Росії.

Пізніше Кадиров закликав чеченські сили безпеки негайно затримувати підбурювачів будь-яких потенційних заворушень в Чечні або “зробити три попереджувальні постріли в повітря, а після цього зробити четвертий постріл у лоб”.

Експерти вказують на те, що реакція Кадирова на заворушення в Дагестані свідчить про те, що він, в першу чергу, стурбований збереженням непохитної підтримки Путіна і, по-друге, демонстрацією сили свого авторитарного правління в Чечні, погрожуючи жорстокою відповіддю на потенційні майбутні заворушення.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]