Барометр На Київщині обікрали завод на майже 4,5 млн грн: поліція спіймала грабіжників

На Київщині обікрали завод на майже 4,5 млн грн: поліція спіймала грабіжників

Просмотров: 377
31 Жовтня 2023, 18:00

У Київській області правоохоронці під час оперативної роботи вийшли на чотирьох чоловіків, яких запідозрили у грабежі. Вночі вони винесли зі складських і виробничих приміщень запчастини заводу до спецтехніки з вмістом дорогоцінних металів на 4 мільйони 400 тисяч гривень.

Про це повідомило управління комунікації Національної поліції України. За даними досудового розслідування, чоловіки ретельно готувалися до вчинення злочинів — відстежували маршрути руху охорони промислового об’єкта, вивчили розташування камер нагляду.

“Надалі в нічний час в обхід охорони та відеоспостереження проникли на територію підприємства, звідки викрали дорогі запчастини”, — йдеться у повідомленні.

Організував оборудку 30-річний киянин, який займався перевезенням і збутом викраденого, розподілом коштів між учасниками угруповання. Троє його співучасників займалися безпосередньо демонтажем і викраденням обладнання. Усі вони — мешканці столиці, один з яких раніше притягувався до кримінальної відповідальності за злочин, пов’язаний з незаконним обігом наркотиків

“Під час проведення санкціонованих обшуків за місцями проживання фігурантів, в гаражних приміщеннях, місцях збуту краденого, поліцейські вилучили неспростовні докази причетності до злочинів — викрадені запчастини, автомобілі, знаряддя злочину, за допомогою яких здійснювався демонтаж обладнання й інші”, — зазначили правоохоронці.

Слідчі повідомили чотирьом фігурантам про підозру у скоєнні злочину за відповідною статтею Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що нещодавно Спеціалізована антикорупційна прокуратура та Національне антикорупційне бюро повідомили про підозру п’ятьом особам. Вони причетні до заволодіння 100 мільйонами гривень під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива в Чорнобильській зоні.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]