Барометр У Южноукраїнську провели в останню путь Героя Антона Заренка

У Южноукраїнську провели в останню путь Героя Антона Заренка

Просмотров: 11282
31 Жовтня 2023, 16:08

Южноукраїнську міську територіальну громаду знову спіткала втрата – поблизу населеного пункту Вербове Запорізької області, вірний військовій присязі загинув молодший сержант командир 1 відділення 2 взводу оперативного призначення роти оперативного призначення в/ч 3044 Національної Гвардії України, Антон Анатолійович Заренок. Загиблий Герой – рідний брат депутата міської ради Андрія Заренка, який також захищає країну в лавах Збройних Сил.

Антон народився у 1990 році в Южноукраїнську, тут ходив у дитячий садок № 6, навчався у ЗОШ № 3. Після школи опанував прикладну математику у Первомайському інституті Одеського національного університету імені І. І. Мечникова.

З 2012 року працював у сфері IT-технологій, займався 3d-моделюванням, виготовленням кліпів. Створив сім’ю, в Миколаєві разом із дружиною Анастасією виховували 6-річну Кіру. За словами старшого брата Антон майже завжди був у гарному настрої, з відмінним почуттям гумору, свій оптимістичний настрій з легкістю передавав рідним та близьким. Коли б не потрібна була допомога Антона, він без вагань відкладав свої справи та підставляв своє плече.

1 березня 2023 року Антон був призваний на військову службу до Національної Гвардії України. Брати часто спілкувалися, підтримували одне одного. У жовтні нинішнього року Антон разом із товаришами по службі був спрямований у Запрізьку область на евакуацію поранених із зони бойових дій. Як командир відділення, воїн розумів, що має бути прикладом для військових, тож завжди йшов попереду. Та вночі 26 жовтня Антон Заренок, виявивши стійкість та мужність, загинув.

Сьогодні на площі Палацу культури «Енергетик» вишикувалися бійці Національної Гвардії, щоб провести в останню путь свого мужнього товариша. Безліч южноукраїнців прийшло, щоб попрощатися з воїном. Співчуття рідним та близьким Героя висловили заступник міського голови Марія Дроздова та начальник першого відділу Вознесенського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Євген Левченко.

Хвилиною мовчання присутні на площі Палацу культури «Енергетик» вшанували пам’ять Антона Заренка. За сумною традицією, Державний прапор України, яким була вкрита труна з тілом Героя, Євген Левченко урочисто передав рідним загиблого. На колінах южноукраїнці провели в останню путь на Алею Славу міського кладовища Антона Заренка.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]