Барометр Гуменюк: шторм у Чорному морі змусив росіян перевести ракетоносії у пункти базування

Гуменюк: шторм у Чорному морі змусив росіян перевести ракетоносії у пункти базування

Просмотров: 148
31 Жовтня 2023, 15:00
Через шторм у Чорному морі ворогу довелося перевести кораблі-ракетоносії у пункти базування.

Про це повідомила очільниця пресцентру оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, пише Рубрика.

“Зараз погода на нашому боці: у морі штормовий період. Шторм змусив завести кораблі-ракетоносії у пункти базування. Великі десантні кораблі також не виходили на чергування”, – сказала вона.

За словами Гуменюк, сім таких кораблів базуються у Чорному морі і один – в Азовському.

“Спостерігаємо, що рухи в забезпеченні логістики для них припинилися через погоду. На бойовому чергуванні залишаються прикордонні кораблі, які патрулюють прибережну акваторію вздовж Криму, і судна забезпечення”, – додала вона.

Гуменюк також розповіла, що останнім часом у Чорному морі росіяни почуваються скуто і не можуть дозволити собі вільне маневрування, наприклад у північно-західній частині Чорного моря.

Натомість вони використовують тактичну авіацію, щоб тиснути на українське цивільне судноплавство.

Довідка

Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 31 жовтня 2023 року знищили 20 ворожих кораблів/катерів та один підводний човен.

Як повідомляла Рубрика, в ефірі телемарафону “Єдині новини” керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування “Південь” Наталія Гуменюк зазначила, що російські загарбники мінують акваторію Чорного моря з повітря, аби зашкодити цивільному судноплавству, роботу якого забезпечують Сили оборони України.

Окрім того, росіяни перемістили частину своїх кораблів із тимчасово захопленого Криму до Новоросійська, але цей порт не може вмістити всі російські кораблі, тому в рф вирішили використати для цього окуповану частину Грузії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]