Барометр Під приводом оформлення соцдопомоги мешканка Миколаєва втратила понад ₴30 000

Під приводом оформлення соцдопомоги мешканка Миколаєва втратила понад ₴30 000

Просмотров: 212
29 Жовтня 2023, 15:40

До відділення поліції №1 Миколаївського райуправління звернулася 62-річна місцева мешканка з повідомленням про те, що стала жертвою шахраїв, передає відділ комунікації ГУНП Миколаївської області у неділю, 29 жовтня.

Під приводом оформлення соцдопомоги мешканка Миколаєва втратила понад ₴30 000

За словами жінки, в одному із месенджерів вона побачила оголошення про можливість отримання грошової допомоги. Жінка перейшла за посиланням, де повідомлялося, що їй нараховано фінансові виплати, а для того, щоб отримати їх, жінка вказала свої персональні дані, у тому числі всі дані банківських карток. За деякий час з її рахунку було знято понад 30 тисяч гривень.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України “Шахрайство”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на дванадцять років.

Правоохоронці вкотре звертаються до громадян, що брати інформацію, особливо з приводу фінансових виплат, потрібно лише з офіційних джерел, не переходьте за сумнівними посиланнями та не вводьте реквізити платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах та ніколи не повідомляйте дані банківської картки.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]