Барометр Південна Корея пригрозила Москві за співпрацю з Пхеньяном

Південна Корея пригрозила Москві за співпрацю з Пхеньяном

Просмотров: 445
27 Жовтня 2023, 18:26

Сеул буде вживати необхідні заходи, якщо РФ і КНДР таки заспівпрацюють.Південна Корея не буде сидіти склавши руки, якщо агресорка Російська Федерація передасть ракетні технології Північній Кореї.

Про це заявив міністр закордонних справ Південної Кореї Пак Джин, повідомляє Yonhap.

З його слів, Південна Корея попереджала Росію про те, що Сеул не буде сидіти без діла, а вживе заходів, якщо Москва таки передасть Пхеньяну ракетні або збройові технології. Втім, Пак не уточнив, які дії зробить Південна Корея.

Слід зауважити, що заява південнокорейського міністра закордонних справ пролунала після того, як Південна Корея, США і Японія опублікували спільну заяву щодо рішучого засудження угоду щодо зброї між РФ і КНДР, що суперечить резолюціям Ради Безпеки ООН.

Пак відмовився підтвердити розкриття США інформації про постачання зброї, пославшись на делікатність розвідувальних даних, але зазначив, що існують “різні підозрілі обставини”.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про “далекосяжні відносини” з Росією. З його слів, країна готова активізувати співробітництво та обміни з Москвою.

До слова, CBS News з посиланням на неназваного американського чиновника повідомило, що Кім Чен Ин дав Путіну боєприпаси. Зокрема, йдеться про передавання артилерійських снарядів.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]