Барометр Виплати за зроблені ремонти за програмою єВідновлення: Зеленський підписав закон

Виплати за зроблені ремонти за програмою єВідновлення: Зеленський підписав закон

Просмотров: 290
27 Жовтня 2023, 18:23

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо єВідновлення. Він передбачає врегулювання питання виплат компенсації за зроблений власним коштом ремонт пошкодженого житла.

Про це відомо з сайту Верховної Ради.

Відтепер громадяни, які зробили ремонт пошкодженого житла за власний кошт, зможуть претендувати на виплату за програмою єВідновлення. Зазначається, що закон розробили з метою розширення форм надання компенсації за пошкодження об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України.

“При визначенні розміру компенсації комісії орієнтуватимуться на акт первинного огляду пошкодженого житла, який проводиться після пошкодження житла, та чек-лист з встановленою вартістю будматеріалів та робіт, затверджений Кабміном. Виплати за новою формою компенсації почнуть здійснюватися з 1 січня 2024 року. Для отримання коштів громадянам потрібно подати заяву через “Дію”. Після розгляду її комісією буде визначено розмір компенсації”, — йдеться в документі.

Нагадаємо, станом на середину жовтня поточного року близько 50 тисяч українців подали заяви про отримання коштів на ремонт житла за програмою єВідновлення, 19,3 тисячі з них отримали виплати на суму 1,5 млрд грн. Претендувати на компенсацію за знищене внаслідок війни житло може кожен українець, але у застосування житлового сертифіката єВідновлення є певні нюанси, які необхідно врахувати.

Раніше Олена Шуляк пояснювала, що українці, які витратили свої власні кошти на ремонт пошкодженого житла, повинні отримати компенсацію від держави. Водночас вона визнала, що поки немає чітко затвердженої методології, у який спосіб вона виплачуватиметься.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]