Барометр У Генштабі анонсували передачу Британією систем ППО та обладнання для розмінування

У Генштабі анонсували передачу Британією систем ППО та обладнання для розмінування

Просмотров: 253
26 Жовтня 2023, 16:54

Велика Британія спільно з іншими союзниками передасть Україні додаткові системи ППО та обладнання для розмінування.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ з посиланням на інформацію офіційного сайту Міністерства оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

«Велика Британія непохитно підтримує Україну та її найнагальніші потреби. Я з гордістю повідомляю, що Сполучене Королівство разом із нашими союзниками виконує цю обіцянку, підписавши нові контракти щодо забезпечення України критично важливими системами протиповітряної оборони для захисту цивільного населення від варварської кампанії бомбардувань Путіна, а також понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів нового обладнання, обіцяного, щоб дати українським солдатам те, що їм потрібно, щоб пробити смертельні мінні поля Росії», – цитує пресслужба міністра оборони Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Гранта Шаппса.

Як зазначається, в останньому пакеті допомоги Британія надасть важливе обладнання для допомоги українським солдатам у доланні мінних полів, мостові засоби для допомоги у переправах через річки та траншеї, а також важкі транспортні засоби для знищення російських невибухових перешкод та створенні оборонних позицій для захисту критичної національної інфраструктури України.

Своєю чергою голова комітету начальників штабів Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії адмірал сер Тоні Радакін відзначив, що Росія недооцінює стійкість міжнародної спільноти, яка надає допомогу Україні.

«Цей новий пакет підтримки є останнім у безпрецедентних і постійних зусиллях 50 країн, спрямованих на надання Україні інструментів, необхідних для протидії агресії Росії та повернення втраченого. Цієї зими Росія намагатиметься підірвати моральний дух українського народу та розділити міжнародну спільноту, але в обох випадках Путін недооцінює силу та стійкість своїх супротивників. Якщо ми будемо триматися разом і продовжуватимемо курс, тоді Росія продовжить програвати, Україна переможе, а правила, важливі для глобальної безпеки, залишаться в силі» – наголосив Радакін.

Як повідомили в пресслужбі, Україна отримає допомогу з останнього пакету в найближчі місяці.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]