Барометр Чиновникам “Енергоатому” повідомлено про підозру в заволодінні 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального

Чиновникам “Енергоатому” повідомлено про підозру в заволодінні 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального

Просмотров: 363
25 Жовтня 2023, 17:40

Антикорупційні органи України повідомили про підозру п’ятьом особам, причетним до заволодіння 100 млн грн під час будівництва сховища відпрацьованого ядерного пального, інформують у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП).

“25 жовтня 2023 року САП та НАБУ повідомили про підозру п’ятьом особам у завданні майже 100 млн грн збитків ДП “НАЕК “Енергоатом”, – повідомляють у телеграм-каналі САП у середу.

За інформацією прокуратури, у грудні 2020 року між ВП “Атомпроектінжиніринг”, що входить до структури ДП “НАЕК “Енергоатом”, і заздалегідь визначеною приватною компанією в обхід відкритих торгів було укладено договір на завершення будівництва централізованого сховища відпрацьованого ядерного пального.

“З метою заволодіння коштами ДП “НАЕК “Енергоатом” додатковими угодами ціну договору підозрювані збільшили втричі – з 421 млн грн до 1,497 млрд грн, зокрема додавши до його умов постачання обладнання системи радіаційного контролю”, – наголошується в повідомленні.

У САП уточнюють, що це обладнання компанія-підрядник закупила за ринковою вартістю, а потім у 2021 році реалізувала “Енергоатому” набагато дорожче, унаслідок чого ДП переплатило майже 100 млн грн.

“Серед підозрюваних учасників схеми – генеральний директор відокремленого підрозділу ДП “НАЕК “Енергоатом”, начальник кошторисно-договірного відділу відокремленого підрозділу ДП “НАЕК “Енергоатом”, керівник приватної компанії, його заступник та працівник юридичного відділу компанії”, – інформують у прокуратурі.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (розтрата чужого майна, вчинена в особливо великому розмірі, за попередньою змовою групою осіб, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). Правоохоронці вирішують питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]