Барометр Лідери українських церков запропонували владі відмовитися від примусової мобілізації віруючих

Лідери українських церков запропонували владі відмовитися від примусової мобілізації віруючих

Просмотров: 347
22 Жовтня 2023, 16:51

Лідери українських церков запропонували владі відмовитись від примусової мобілізації віруючих. З такою пропозицією виступили лідери українських церков, які репрезентують різні релігійні конфесії, на зустрічі з прем’єр-міністром Денисом Шмигалем, пише видання  today.ua

Лідери українських церков запропонували владі відмовитися від примусової мобілізації віруючих

Віруючих, яким релігійні переконання не дозволяють брати до рук зброю, не варто згоряння записувати в ухиляючі та влаштовувати їм примусову мобілізацію. Адже такі люди в Україні мають конституційне право на невійськову службу. Тому державі слід відмовитись від примусової мобілізації цієї категорії громадян.

У той же час вони можуть і повинні бути корисними для своєї країни, особливо в такий непростий час. Отже, замість кримінального переслідування таких чоловіків цілком можливо використовувати їх на будівництві, ремонті та облаштуванні оборонних об’єктів, а також промисловості для підвищення обороноздатності країни, вважають духовні лідери.

До речі, нещодавно академік Володимир Горбулін зазначив, що серед ще не мобілізованих українців набагато нижчий рівень мотивації до служби у ЗСУ, ніж у тих, хто пішов служити ще минулого року. Отже, владі потрібно робити систему мобілізації більш гнучкою.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]