Барометр На Вознесенсщині судитимуть шахрая

На Вознесенсщині судитимуть шахрая

Просмотров: 394
19 Жовтня 2023, 15:45

На Вознесенсщині судитимуть місцевого мешканця, який продавав неіснуючі товари по всій країні.

Прокурором Вознесенської окружної прокуратури затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 20-річного мешканця м. Вознесенськ за фактами шахрайства та порушення недоторканності приватного життя (ч.ч. 2, 3 ст. 190, ч.ч. 1, 2 ст. 182 КК).

Слідством встановлено, що обвинувачений разом з невстановленими особами, матеріали стосовно яких виділено в окреме провадження, розміщували на відомих торговельних Інтернет-майданчиках оголошення про продаж автомототехніки за найбільш привабливою ціною.

З метою конспірації злочинної діяльності та задля введення в оману потенційних покупців зловмисник використовував паспортні данні та карткові рахунки сторонніх осіб. Потенційні покупці здійснювали передплату за товар на банківські картки шахрая, однак не отримували його.

У такий спосіб обвинувачений ошукав понад 28 людей з різних областей України. Сума збитків становить майже півмільйона гривень.

За клопотанням прокурора, з метою забезпечення відшкодування шкоди потерпілим, судом накладено арешт на все належне майно обвинуваченого.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Вознесенського РУП ГУНП в Миколаївській бласті.

Санкція статті передбачає штраф від трьох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботами на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]