Барометр «Пряма брехня і російське ІПСО» – «Укренерго» про графіки відключень електрики

«Пряма брехня і російське ІПСО» – «Укренерго» про графіки відключень електрики

Просмотров: 248
17 Жовтня 2023, 16:55

Обсягів виробництва в Україні електроенергії наразі достатній для покриття потреб споживачів, підстав для запровадження графіків відключень немає.

Про це повідомляє 18 жовтня у фейсбуці НЕК «Укренерго».

«Недоброчесні медіа і телеграм-канали почали використовувати торішні відео і сюжети, стверджуючи, що в Україні запроваджуються графіки відключень. Це пряма брехня і російське ІПСО.

Офіційно заявляємо, «Укренерго» не планує жодних обмежень споживання найближчим часом – якщо не будуть відновлені російські атаки на енергосистему», – йдеться у повідомленні.

Мета фейкових повідомлень – «посіяти паніку, недовіру, виснажити українців», вважають в «Укренерго».

Рік тому, в жовтні 2022 року, російські військові розпочали масовані обстріли обʼєктів української енергосистеми, що з листопада призвело до численних відключень електрики практично на всій території України. Упродовж зими в більшості регіонів діяли графіки відключень електрики, ситуація виправилася лише в березні, коли сили РФ скоротили число атак на енергосистему.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]