Барометр Підрив Каховської ГЕС: збитки сягнули $14 мільярдів

Підрив Каховської ГЕС: збитки сягнули $14 мільярдів

Просмотров: 169
17 Жовтня 2023, 16:24

Внаслідок знищення російськими агресорами греблі Каховської ГЕС Україні було завдано збитків на загальну суму майже $14 млрд.

Про це у вівторок, 17 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна  з посиланням на дані звіту українського уряду та ООН.

Вказано, що пряма шкода інфраструктурі та активам становить $2,79 млрд, а розмір збитків перевищує $11 млрд. При цьому тривалий вплив на навколишнє середовище є найбільшою проблемою, а прямі пошкодження інфраструктури та активів були найбільшими в енергетичному та житловому секторах.

Початкова оцінка загальних потреб у відновленні складає $5,04 млрд, і очікується, що ця цифра зростатиме у міру докладніших оцінок. Зазначено, що у короткостроковій перспективі на заходи щодо відновлення у 2023/2024 роках знадобиться 1,82 млрд доларів.

Оцінку потреб після катастрофи буде уточнено в рамках наступного раунду Швидкої оцінки завданих збитків та потреб на відновлення (RDNA), яку виконують уряд України, ООН, Світовий банк та Євросоюз.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]