Барометр Гендерний розрив в оплаті праці планують скоротити на 5%

Гендерний розрив в оплаті праці планують скоротити на 5%

Просмотров: 232
16 Жовтня 2023, 18:22

Кабінет міністрів планує до 2030 року скоротити гендерний розрив в оплаті праці з 18,6% до 13,6% та вже втілює відповідну стратегію.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Уряд розробив та затвердив Стратегію зменшення гендерного розриву в оплаті праці і почав її реалізовувати. Одна з основних цілей — скоротити розрив в оплаті праці чоловіків та жінок з 18,6% до 13,6% до 2030 року. Загалом основне, що має покращити Стратегія:

-удосконалити законодавство про рівну оплату праці;
-сприяти подоланню стереотипів і дискримінації щодо професій за ознакою статі;
-створити сприятливі умови для зручного поєднання сімейних і професійних обов’язків.

Про це розповіла перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки Юлія Свириденко на заході “На шляху впровадження Національної стратегії подолання гендерного розриву в оплаті праці на період до 2030 року та внесок партнерів у цей процес”. Захід відбувся 14 жовтня за участі першої леді Олени Зеленської.

“Як і більшість розвинених країн світу, Україна взяла на себе зобов’язання подолати гендерний розрив у оплаті праці за найближчі 7 років. Російський напад поставив цю велику роботу під загрозу (…) Україна ухвалила принципове рішення — розвиватися попри війну. І держава з цього шляху не звертає попри те, що він подекуди замінований, подекуди доводиться долати його під обстрілами”, – прокоментувала Зеленська потребу гендерної рівності у праці.

Мінекономіки додає, що розробило Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року та презентувало її у травні цього року. 15 вересня Кабмін ухвалив стратегію та затвердив план з її реалізації на 2023-2025 роки.

У вересні уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець розповідав, що гендерний розрив в оплаті праці в Україні нижчий за світовий, але вищий, ніж у багатьох країнах ЄС.

У серпні Юлія Свириденко заявляла, що показник різниці між зарплатами чоловіків та жінок в Україні скоротився за останні 7 років на 7,4%. У 2015 році він складав 26%.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]