Барометр На Миколаївщині хочуть конфіскувати земельні ділянки у орендаря з країни-агресора

На Миколаївщині хочуть конфіскувати земельні ділянки у орендаря з країни-агресора

Просмотров: 381
13 Жовтня 2023, 18:45

Баштанською окружною прокуратурою у взаємодії із СБУ у Миколаївській області виявлено чергові факти порушення вимог земельного законодавства при використанні іноземцями земельних ділянок сільськогосподарського призначення в межах Снігурівської та Баштанської міських рад.

На Миколаївщині хочуть конфіскувати земельні ділянки у орендаря з країни-агресора

Про це повідомляє Миколаївська обласна прокуратура.

Так, троє громадян Росії протягом року після набуття права власності у порядку спадкування на 5 земельних ділянок загальною площею 12,9 га вартістю майже 360 тис грн не відчужували їх. При цьому один із власників передав дві земельні ділянки в оренду одному із сільськогосподарських підприємств, кінцевим бенефіціарним власником якого на момент повномасштабного вторгнення була громадянка Росії, внаслідок чого остання отримувала дохід на території України.

Незважаючи на продовження порушень вимог земельного законодавства, уповноважений орган Держгеокадастру України, до повноважень якого, крім іншого, віднесено обов’язок звернення до суду з позовами щодо конфіскації таких земель, жодних заходів реагування не вжив.

З метою поновлення порушених державних інтересів прокурор звернувся до суду з позовами до громадян країни-агресора щодо примусової конфіскації зазначених земельних ділянок на користь держави. Нині у справах відкрито провадження, їх розгляд триває.

Крім цього, нещодавно одним із районних судів у повному обсязі задоволено аналогічний позов та ухвалено рішення про конфіскацію у громадянина РФ земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 18,6 га вартістю понад 1 млн грн.

Загалом у поточному році за позовами окружної прокуратури судами конфісковано у громадян РФ 5 земельних ділянок сільськогосподарського призначення площею 39,7 га вартістю понад 2,3 млн грн, розташовані в межах Казанківської, Березнегуватської та Новобузької об’єднаних територіальних громад.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]