Барометр СБУ та ВМС атакували носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павло Державін», – джерела

СБУ та ВМС атакували носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павло Державін», – джерела

Просмотров: 345
13 Жовтня 2023, 14:10

СБУ разом із ВМС України сьогодні атакували ворожий носій крилатих ракет “Буян” та корабель “Павло Державін” у Криму. Для цього застосували дрони з експериментальним озброєнням.

СБУ та ВМС атакували носій крилатих ракет «Буян» та корабель «Павло Державін», - джерела

Про це  РБК-Україна  повідомили джерела у СБУ.

Як розповіли джерела, сьогоднішня атака на ракетоносій “Буян” та позавчорашній підрив корабля “Павло Державін” – справа рук Служби безпеки спільно з ВМС України.

Деталі поки не розкривають, але додають, що обидва судна були вражені “Морськими малюками” з експериментальним озброєнням.

Один із організаторів спецоперації зазначив, що після першого підриву російські тральщики та водолази так і не змогли виявити, яким чином було здійснено атаку.

При цьому вчора пощастило російському підводному човну “Алроса”, який поки що не вдалося вразити морським дроном.

Водночас, носій крилатих ракет “Буян” був сьогодні вражений на Севастопольському рейді експериментальним озброєнням “Морських малюком”.

Що відомо про атаки на два кораблі РФ

“Павло Державін”

Нагадаємо, що напередодні, 12 жовтня, ЗМІ та місцеві Telegram-канали писали, що корабель “Павло Державін” міг підірватись на міні.

Згодом пошкодження корабля підтвердив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук при цьому не надавши інших деталей інциденту.

Він уточнив, що “Павло Державін” є кораблем російського флоту, хоча раніше український флот мав корабель з такою самою назвою.

Носій крилатих ракет “Буян”

Сьогодні вже з’явилася інформація, що в окупованому Севастополі на рейді підірвався корабель Чорноморського флоту РФ.

Спочатку про це повідомив місцевий телеграм-канал “Кримський вітер”. Зазначалося, що йдеться про малий ракетний корабель проекту 21631 “Буян-М” – носій ракет “Калібр”.

Паблік також опублікував кадри, на яких видно політ військового вертольота у Севастополі. Передбачається, що на території Нахімовського училища він вивантажив загиблих та поранених військових після вибуху на кораблі.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]