Барометр В Україні відправили за ґрати чотирьох бойовиків, які разом з “вагнерівцями” воювали під Бахмутом та Лисичанськом

В Україні відправили за ґрати чотирьох бойовиків, які разом з “вагнерівцями” воювали під Бахмутом та Лисичанськом

Просмотров: 482
11 Жовтня 2023, 18:17

За матеріалами Служби безпеки України 15 років за ґратами проведуть четверо бойовиків, які разом з “вагнерівцями” воювали під Бахмутом та Лисичанськом.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

Зазначається, що українські захисники взяли бойовиків у полон під час боїв поблизу Кліщіївки та Лисичанська влітку цього року. Як встановило слідство, фігурантами є четверо мешканців тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Влітку та восени 2022 року зловмисники добровільно прибули до так званих “мобілізаційних пунктів РФ”, щоб приєднатися до російських загарбників у війні проти України.

“Там їх зарахували на посади стрільців у складі батальйону “Призрак” та оперативно-бойового тактичного формування “Каскад” Південного військового округу ЗС РФ”, — повідомили в СБУ.

Після перекидання на фронт вони разом з найманцями російської приватної військової компанії “Вагнер” брали участь у веденні бойових дій на Бахмутському та Лисичанському напрямках. Крім обстрілів позицій українських військ зрадники допомагали “вагнерівцям” облаштовувати фортифікаційні споруди та укріпрайони.

На підставі доказової бази Служби безпеки суд визнав усіх чотирьох зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Нагадаємо, раніше мешканця Ізюма Харківської області, який працював у псевдополіції під час окупації міста, засудили до 12 років ув’язнення. Також йому заборонено працювати у правоохоронних органах протягом 10 років. В середині червня 2022 року під час окупації росіянами Ізюма він працював “поліціянтом патрульно-постової служби” в “Ізюмському районному управлінні поліції”.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]