Барометр Кабмін схвалив проект рішення про конфіскацію літаків, вагонів та автомобілів, які належать Росії

Кабмін схвалив проект рішення про конфіскацію літаків, вагонів та автомобілів, які належать Росії

Просмотров: 328
6 Жовтня 2023, 18:17

Кабінет Міністрів на засіданні 6 жовтня схвалив проект указу президента про введення в дію рішення Ради нацбезпеки та оборони щодо примусового вилучення майна Росії та її резидентів. Йдеться про понад 800 одиниць рухомого майна.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки. 

​Зазначається, що пропонується вилучити близько 500 вагонів, піввагонів, платформ, цистерн, нафтоналивний танкер, понад 300 вантажних та легкових автомобілів, автоцистерни, будівельну техніку та авіаційні двигуни. Також буде вилучено 7 МіГ-25 Збройних сил РФ в неробочому стані, які підуть на запчастини до українських бойових літаків.

“Проведена значна робота з верифікації активів, якими володіє держава-агресор на території України, уточнення наявних даних. Особливу увагу приділили доказовій базі — Україна повинна мати бездоганні юридичні позиції на випадок звернення агресора до міжнародних судових органів. Рухоме майно — вагони, вантажівки, спеціальна техніка — працюватиме на економіку України чи посилюватиме обороноздатність нашої держави на фронті”, — зазначила перший віце-прем’єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що згідно з законом “Про основні засади примусового вилучення в Україні об’єктів права власності Російської Федерації та її резидентів” конфіскація здійснюється без будь-якої компенсації чи відшкодування. Рішення про примусове вилучення ухвалює РНБО та вводиться в дію указом президента. Проект відповідного рішення вноситься урядом. Протягом шести місяців після скасування чи завершення воєнного стану указ президента про примусове вилучення має затвердити Верховна Рада України, ухваливши відповідний закон.

Нагадаємо, Служба безпеки України підготувала матеріали, а суд наклав арешт на всі корпоративні права в Україні, що належали підсанкційним російським олігархам Михайлу Фрідману, Петру Авену й Андрію Косогову. Вони входять до оточення Путіна та причетні до “схем” масштабного фінансування збройної агресії Росії.

Про це повідомила Служба безпеки України. Рішення суду стосується 20 компаній і фінансово-кредитних установ, якими кремлівські олігархи володіють як кінцеві бенефіціари або через підконтрольні офшорні компанії.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]