Барометр Власників інтернет-магазинів у соцмережах закликають зареєструватися: податкова анонсує перевірки

Власників інтернет-магазинів у соцмережах закликають зареєструватися: податкова анонсує перевірки

Просмотров: 404
6 Жовтня 2023, 18:01

Підприємці, які мають інтернет-магазини у Facebook чи Instagram, повинні офіційно зареєструвати свій бізнес. Державна податкова служба попередила, що готує перевірки.

Про це повідомляє прес-служба Державна податкова служба. 

Податківці наголошують, що всі інтернет-продавці мають офіційно зареєструвати підприємницьку діяльність, а також їм заборонено приймати платежі на банківські картки фізичних осіб. Зокрема, лише у вересні правоохоронці викрили незаконний бізнес в Івано-Франківській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Кіровоградській, Сумській, Вінницькій, Чернігівській області та у Києві.

“ДПС постійно отримує інформацію про факти здійснення системної господарської діяльності без державної реєстрації. Всі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а у випадку підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи реагування, в тому числі податкові перевірки”, — йдеться у повідомленні.

У податковій нагадують, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації передбачено штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей.

Нагадаємо, Державна податкова служба України проведе планові документальні перевірки низки компаній та фізичних осіб-підприємців до кінця поточного року. До списків податкової потрапили 1019 установ та 256 ФОП.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]