Барометр МЗС Австрії викликало російського посла через удар РФ по селу на Харківщині

МЗС Австрії викликало російського посла через удар РФ по селу на Харківщині

Просмотров: 350
6 Жовтня 2023, 15:18

Міністерство закордонних справ Австрії заявило, що викликало посла Росії після удару по селу Гроза в Харківській області – про це відомство повідомило 6 жовтня.

«Посла Росії у Відні щойно викликали через вчорашню жахливу ракетну атаку села в Харківській області, який забрав десятки невинних життів», – йдеться в заяві.

Австрійське відомство вказало на те, що атаки на цивільне населення є воєнним злочином, а винні «мають нести відповідальність».

Посольство Росії відреагувало на виклик, вчергове заперечивши причетність російської армії до атак на цивільне населення в Україні.

Водночас не тільки українські правоохоронці, а й міжнародні правозахисні організації неодноразово покладали на Росію відповідальність за воєнні злочини в Україні, в тому числі тортури цивільних та ракетні удари.

Російські війська завдали ракетного удару по селу Гроза на Харківщині 5 жовтня. В ефірі Радіо Свобода голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що в лікарні померла ще одна людина і загальна кількість загиблих зросла до 52 людей.

На Харківщині триває триденна жалоба за загиблими в селі Гроза.

Читайте только лучшее: подпишитесь на Telegram-канал "Барометр".

© 2013-2022 інформаційний сайт "Барометр"
E-mail: [email protected]
Продукція сайту Барометр є його власністю. Публікація та використання матеріалів дозволено лише за наявності активного гіперпосилання на джерело.

Редакція сайту може не розділяти думку автора та не несе відповідальності за авторські матеріали.

© 2013-2022 сайт "Барометр".
E-mail: [email protected]